NotíciesSAPYRA reprendrà les obres en breu

NotíciesSAPYRA reprendrà les obres en breu

Categoria : Notícies

Instal·lació de xarxes d’allaus en els corredors H19, H20 i H22 a finals de juliol.

El projecte SAPYRA (Accessos Pirinencs enfront del Risc d’Allaus), iniciat el 2017 i que finalitzarà el 2020, té com a objectiu millorar la seguretat de l’accés pirinenc a Andorra davant els riscos d’allaus. SAPYRA permetrà, mitjançant la construcció d’infraestructures de protecció i instrumentalització per a la prevenció del risc d’allaus, reduir significativament el nombre de dies i hores de tancament de les carreteres afectades. França i Andorra es veuen directament afectades per aquests perills i tancaments. És per això que per abordar el problema i resoldre’l parcialment, cal dur a terme un projecte transfronterer.
El dimarts 18 de juny es va celebrar el primer COTEC (Comitè Tècnic) de l’any 2019 en el Districte Sud de DIR Sud-Ouest a Foix.
Durant la reunió, representants del Cerema (Centre d’Estudis i Experiència en Riscos, Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme) van posar sobre la taula diversos temes que justifiquen la necessitat de dur a terme projectes com SAPYRA. En particular, van destacar els problemes socials, com la pèrdua de temps, així com els problemes ambientals i econòmics que provoquen els bloquejos de les carreteres.
La DIR Sud-Ouest va presentar el calendari del projecte per als propers mesos. Les properes obres que destaquen en el projecte SAPYRA són la instal·lació de xarxes d’allaus en els corredors d’allaus H19, H20 i H22 del municipi de l’Ospitalet, que en els últims anys han patit un gran nombre d’allaus.
Els treballs en aquests tres corredors estan en fase d’estudi preparatori des de la fi de maig. Les obres començaran a la darreria de juliol i finalitzaran a l’octubre. S’instal·laran un total de 500 metres lineals de pantalles.
Finalment, els representants del Govern d’Andorra van definir la campanya de comunicació, i l’agència de comunicació 9mk s’ha encarregat de fer un resum de les accions realitzades des de l’inici del projecte.

També et pot interessar