NotíciesS’inicien les obres
del projecte SAPYRA

NotíciesS’inicien les obres
del projecte SAPYRA

Categoria : Notícies

Amb el projecte d’obra a la zona de l’Ariège es pretén prevenir el risc d’allaus a les carreteres d’accés inter pirenaiques entre França i Andorra. D’aquesta manera es milloraran la comunicacions i l’activitat econòmica de la zona.

Andorra, 23 d’octubre. El passat divendres 20 d’octubre va tenir lloc la visita d’obra dels treballs de prevenció del risc d’allaus entre l’Hospitalet i Andorra del  Projecte Sapyra (Securite des Acces PYReneens face au risque Avalanche) de l’H4. A l’acte, van assistir representants de la prefectura de la regió d’Occitània (Pascal Mailhos, Prefecte de la Regió d’Occitània), del Govern d’Andorra (Jordi Torres, Ministre d’Ordenament Territorial), a més de representants de l’Ambaixada francesa i andorrana (Jocelyne Caballero, Ambaixadora de França a Andorra i Cristina Rodríguez, Ambaixadora d’Andorra a França), entre d’altres. Es va realitzar una visita a la zona d’obra in situ en helicòpter. Durant la visita es va poder observar la importància de la realització de les obres en aquesta zona. El projecte SAPYRA suposa un important avanç en la millora de les connexions franco-andorranes per carretera. Durant la trobada, ambues parts, francesa i andorrana, van mostrar la seva satisfacció vers la evolució del projecte.

Les obres van començar el 25 de setembre de 2017. L’empresa adjudicatària de les obres ha estat Groupement GTS/CAN amb un pressupost total de 1.385.391 €. Per a la realització de les tasques de preparació de la zona d’obres s’ha tingut molta cura del medi ambient ; s’ha comptat amb un expert en natura i s’ha difós un document pedagògic entre els treballadors.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de l’Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

També et pot interessar